הצעות לעוגה


 
העוגה של ערוץ בייבי בעשרה שלבים

שלחו אלינו תמונות של עוגת בייבי שאתם אפיתם, מתכונים או רעיונות יצירתיים להכנת עוגות, ואולי נפרסם גם אותם בדף העוגות של בייבי

המצרכים:

200 גרם חמאה או מרגרינה בטעם חמאה
200 גרם שוקולד מריר
6 ביצים
21/2 כוסות סוכר
3 כוסות קמח תופח
4 כפיות גדושות אבקת קקאו
11/3 כוסות מיץ תפוזים

אופן ההכנה:

יש לחמם מראש את התנור ל- 180 מעלות.
יש לשמן את הדפנות ואת התחתית של תבנית מרובעת (בגודל 23X23 ס"מ).

ממִסים חמאה ושוקולד בכלי קטן על אש נמוכה.
מניחים בצד למשך דקות אחדות, כדי שהתערובת תתקרר.

מקציפים במערבל את הביצים עם הסוכר עד שהתערובת הופכת לבהירה ותפוחה. תוך כדי הקצפה מוסיפים לאט לאט את תערובת השוקולד שהמסנו קודם לכן וגם את מיץ התפוזים. מפסיקים לערבל.
מוסיפים את הקמח ואת אבקת הקקאו ומערבבים בעזרת כף עץ עד שהתערובת חלקה.
מעבירים את התערובת המוכנה לתבנית המשומנת בזהירות.

מכניסים את העוגה לתנור למשך כשעה ורבע, או עד שהחלק העליון משחים. כדי לוודא שהעוגה מוכנה נועצים קיסם או סכין חד במרכזה, אם הם יוצאים נקיים ויבשים – העוגה מוכנה.

יש להניח את התבנית על משטח לקירור. לאחר שהעוגה התקררה יש להוציאה מן התבנית.


  הציפוי:

1 ק"ג של בצק סוכר מוכן
ריבה או ממרח שוקולד – שיסייעו להדביק את בצק הסוכר לעוגה
מעט קמח תירס או אבקת סוכר – לצורך הלישה
צבעי מאכל – כתום, ירוק, אדום ושחור
מברשת לעוגה
כוס מים קטנה
2 קיסמי שיניים מעץ
2 כוסות בשני גדלים שונים – ליצירת צורת הכנפיים

לחצו כאן לטעינת תבנית הפרפר


שלב ראשון

הדפיסו את תבנית הפרפר
גזרו את צורת הפרפר לפי הקווקווים המסומנים והניחו אותה על העוגה.
יהיה עליכם לחתוך את עוגה פעמיים לפי צורת הכנפיים. בפעם השנייה – הפכו את הנייר שבידכם, כדי שתיווצר תמונת ראי של הכנפיים.


טיפ: מומלץ להעתיק את צורת הפרפר על נייר אפייה ולהשתמש בצורה הגזורה ממנו, כיוון שהוא אינו סופג שומן.


שלב שני

מרחו על כל העוגה (על הכנפיים, על הגוף ועל הראש) את השוקולד למריחה. השוקולד יעזור לבצק הסוכר להידבק לעוגה היטב.

טיפ: אפשר להשתמש בריבה או בסירופ מייפל במקום בשוקולד למריחה.

שלב שלישי

קחו 400 גרם מבצק הסוכר לצורך ציפוי הגוף והראש. לושו את הבצק מעט לפני הצביעה.

טיפ: אפשר לשמן את הידיים במעט מרגרינה כדי למנוע הידבקות של הבצק לידיים בעת הלישה. אפשר להשתמש לצורך כך גם בקמח תירס או במעט אבקת סוכר.

טיפ: בצק הסוכר מתייבש במהירות רבה כשהוא גלוי לאוויר. מומלץ לשמור את החלק שלא משתמשים בו עדיין בתוך כלי סגור.


שלב רביעי

כדי לצבוע את הבצק מטפטפים כמה טיפות של צבע מאכל על הבצק, ואז לשים היטב כדי שהצבע ייטמע בכל הבצק. במקרה שהצבע אינו כהה דיו, יש להוסיף מספר טיפות צבע מאכל נוספות.

טיפ: לא צריך להוסיף יותר מאשר כמה טיפות של צבע מאכל לבצק, לכן מוטב להתחיל במספר טיפות קטן, ולהוסיף אם יהיה צורך.

שלב חמישי

אחרי שסיימתם לצבוע את בצק הסוכר, קחו את הבצק ורדדו אותו בעזרת מערוך לגודל המתאים. העלו את הבצק על המערוך ועטפו בבצק הסוכר את חלק העוגה שאותו אתם רוצים לצפות. עצבו בעזרת הידיים את הבצק בצורה שבה אתם רוצים שיהיה על העוגה. הסירו חתיכות בצק מיותרות בעזרת סכין.


שלב שישי

חזרו על התהליך שתואר בשלבים הרביעי והחמישי גם ביתר חלקי העוגה. לאחר שתסיימו, חברו את החלקים כך שהעוגה תיראה כמו הפרפר של ערוץ בייבי.

טיפ: הזיזו את החלקים בזהירות, כדי שלא יתפוררו בזמן שאתם מרכיבים את הפרפר.



שלב שביעי

כדי לקשט את הכנפיים עליכם לקרוץ עיגול בעזרת כוס מהבצק שצבעתם באדום. כדי שהעיגול יידבק למקומו ולא ייפול, הרטיבו במים בעזרת מברשת עוגות או בעזרת היד שלכם את המקום שבו תדביקו את העיגול.

טיפ: עליכם להשתמש בשני גדלים של עיגולים (וכוסות) לקישוט הכנפיים. אתם יכולים להשתמש לשם כך בכל כוס או קערית קטנה שיש לכם. הניחו את הכוס על הבצק ולחצו מעט וקרצו ממנו עיגול.



שלב שמיני

אחרי שסיימתם להכין גם את גוף הפרפר, אתם יכולים לעבור לקישוט הפרצוף שלו. השתמשו בבצק הסוכר לעיצוב האף שלו, עיניים וגבות. אתם יכולים גם לצבוע את הפנים שלו בעזרת צבעי המאכל.



שלב תשיעי

כדי ליצור את המחושים קחו קיסם שיניים מעץ ולפפו מעט בצק סוכר מסביבו. עשו זאת פעמיים כדי ליצור שני מחושים. תקעו את שני המחושים בראש של הפרפר המוכן. אתם יכולים לקשט את קצות המחושים בבצק צבוע בצבע מאכל אדום.

טיפ: יש לוודא שילדים קטנים לא אוכלים את המחושים. הם מיועדים לקישוט בלבד ולא למאכל.


שלב עשירי

סיימו את הכנת העוגה כך שאת בצק הסוכר שנותר לכם צבעו בצבע מאכל ירוק, והניחו סביב הדפנות של הפרפר, ליצירת מראה מושלם ואסתטי.

 עיצוב והכנה: אפרת פלד, עוגתא