עלי גפן ממולאים

עלי גפן ממולאים

  • מתכון
  • מילות השיר
עלי גפן ממולאים

עלי גפן ממולאים

מרכיבים :
עלי גפן משומרים.
אורז לבן.
כף צנוברים.
מעט מיץ לימון.
קצת שמן זית.
חצי כפית קינמון.
מלח ופלפל.
יוגורט – מי שרוצה.
בייבי שף אומר :

מבשלים אורז לבן בעזרת אבא ואמא
קולים צנוברים בעזרת אבא ואמא
שמים כף של אורז בקערה.
מפזרים את הצנוברים הקלויים שהכנו על האורז.
מוסיפים לקערה קצת לימון.
מוסיפים קצת מלח ופלפל לפי הטעם.
מוסיפים קצת שמן זית.
מוסיפים מעט קינמון.
מערבבים את הכל ביחד לתערובת אחידה.

לוקחים עלה גפן ומניחים 
אותו על משטח העבודה שלנו, כשהצד היפה שלו כלפי מעלה.
לוקחים כף אורז מהקערה ומניחים באמצע עלה הגפן.
מגלגלים את עלה הגפן על האורז. מתחילים מהצד הרחב של העלה ומגלגלים אותו פנימה בזהירות.
סוגרים את האורז בצדדים של העלה, ובסוף מגלגלים פנימה את החלק התחתון של העלה.
מניחים לחם ישן בתוך סיר ומכסים את הלחם עם כמה עלי גפן פרוסים.
מסדרים את עלי הגפן הממולאים שהכנו בתוך הסיר. ממלאים את הסיר במים, ובעזרת אבא או אמא מרתיחים בעדינות לשעה וחצי.

אפשר לאכול את עלי הגפן חמים או קרים, ומי שרוצה יכול לטבול ביוגורט.. אז קדימה, בתיאבון חברים!